Carrière switch,

Wil je mij nu direct volgen? klik dan hier en in mij YouTube kanaal op:

Tijdens het opzetten van deze website ben ik een trotse medewerker bij OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Als adviseur/inspecteur (accountbeheerder) van OBN onderhoud ik de contacten met (potentiële) opdrachtgevers op strategisch en tactisch niveau. Vanuit opgebouwde kennis en ervaring ben ik bevoegd om bij opdrachtgevers controles uit te voeren op de uitvoering van de bestrijding en op bouwkundige en hygiënische aspecten m.b.t. de plaagdierenbestrijding.

Ik kon zeggen dat ik tevreden was met alles, met mijn baan; mooie eigen auto van de zaak, eigen agenda, veel vrijheid, geen meerderen in je nek te hijgen, leuke collega’s, leuke klanten; huisje-boompje-beesje; super gezin; veel sociale contacten zoals bestuurslid stichting Ons Dorpshuis, vrijwillig drager bij een onderlinge uitvaartvereniging, leuke buren in het dorp Zwinderen; en als hobby; speler bij Dirk is Dood Entertainment. Velen zullen zeggen TOP TOCH?!

Het mooie van het werk bij OBN was dat ik veel kilometers maakte en daarbij zag ik veel jongens in de vrachtwagens voorbij gaan…..naar hun bestemming. Als kleine jongen wilde ik altijd vrachtwagenchauffeur worden, net als mijn vader en mijn oom Rini. De meeste vakanties was ik altijd met hun mee, geweldig was dat! Soms mocht ik zelf rijden, want ik was in het weekend de wasjongen van het bedrijf waar mijn vader werkte en mocht bij alle sleutels en kon me helemaal uitleven. Het meest spannende was toch wel die ene keer dat ik met mijn vader uit Duitsland kwam en op de ene laatste parkeerplaats langs de A1 naar de grens “De poppe” zei, “Jongen, wil je een keer?… ?!…. Ik rijden met een Scania 112m en 20 ton in de trailer over de snelweg?….. TUURLIJK!!! Dus daar ging de 15 jarige jongen achter het stuur, op naar de laatste parkeerplaats. Wat een avontuur! Als ik dit nu terug lees en naar mijn kinderen kijk dan moet ik toch wel concluderen dat mijn vader enigszins gek was hahaha sorry pa 😉 Het waren mijn mooiste tijden met jou!

Mijn hele schoolperiode ging dan ook over vrachtwagens, werkstukken, verslagen, tekeningen enz enz op een gegeven moment zei een leraar; “Jongen, zou je niet eens verder kijken naar andere beroepen? Want als je om wat voor een reden dan ook geen vrachtwagenchauffeur kan worden…..wat moet je dan?” Op dat moment dacht ik “wat kan die vent dom lullen zeg” dus ik zei; “nee meneer IK WORD VRACHTWAGENCHAUFFEUR“.

Na de schoolperiode (LBO, VMBO) ben ik naar Utrecht verhuist, werken om te sparen voor de opleiding. Na een jaar leerde ik Marleen kennen waarmee ik ook getrouwd ben en kort voor ons trouwen werd ze ziek…….. Op dat moment wist ik dat die leraar wel eens gelijk kon gaan krijgen, een chauffeur is niet veel thuis! Ik heb toen voor Marleen gekozen, getrouwd, ander werk gezocht (ik had geen flauw idee wat ik moest gaan doen, is hier wel terug te lezen), twee kinderen gekregen en zo raast de tijd verder naar deze tegenwoordige tijd…… Als 40 jarige adviseur bij OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Op de verjaardag van mijn oom Rini zei hij; “Wil je geen chauffeur meer worden?” “Ach Rien, deze droom heb ik 2 jaar geleden al opgegeven ben nu 40 jaar oud, moet een opleiding volgen wat meer dan 6.500 euro kost en dan nog eens een baan kunnen krijgen? Nee dat kon niet meer”, zei ik. “Kijk meer eens rond, er worden veel chauffeurs gezocht en als je goed rond kijkt worden de opleidingen nog vergoed”. Dit advies heb ik ter harte genomen en ben uiteindelijk bij Jobtrans in Genemuiden uitgekomen en tijdens mijn vakantie in Oostenrijk heb ik de beslissing genomen; Ik kies voor mijn droom!

Wil je mij volgen? klik dan in mij YouTube kanaal op

 

 

 

 

2 gedachten over “Carrière switch,

  1. Hee Daniël, eindelijk heb ik de tijd gehad om je site te bekijken. Leuk man! Wat een geweldige filmpjes heb je gemaakt 😉 Ik heb me geabonneerd op je Youtube kanaal, dus ik ga vanzelf meer zien van je carrière switch. Eén ding nog: is het mogelijk om een datum toe te voegen aan je filmpjes? Dan krijgt het iets meer idee van de periode waarin het allemaal speelt. Ik ben benieuwd. Succes met je examen! Fijne jaarswisseling, en op een geweldig 2018 als vrachtwagenchauffeur!

    1. Dank je wel voor je reactie Hugo!
      Ja het is wel mogelijk om een datum in de film te monteren, hierdoor heb je inderdaad een beter tijdsbeeld maar aan de andere kant zit je altijd vast aan een datum mocht iemand een filmpje willen inzetten op hun website. Natuurlijk kan je aan de plaatsingsdatum op YouTube veel herleiden maar ik wil het niet zichtbaar hebben in de filmpjes 😉

      Inmiddels heb ik de theorie examens binnen en nu kunnen de filmpjes ook iets leuker worden, ik persoonlijk vond het een beetje saai….. maar ja theorie is ook saai hé!

Geef een reactie